Home

 

 

 

 

CITROMFA POLITIKAI MŰHELY

 

A politológia szakos hallgatók közéleti aktivitásának egyik legfontosabb színtere a szak alapítása óta kisebb megszakításokkal, de 1998-tól folyamatosan működő Citromfa Politikai Műhely, amely a Politikatudományi Intézet támogatásával, de attól függetlenül dolgozik. A Citromfa munkáját teljes egészében a hallgatók szervezik és irányítják. A Műhely a Miskolci Egyetem egyik legismertebb és legaktívabb hallgatói öntevékeny szervezete.

 

POLITIKUSOK A CITROMFÁN

A Műhely munkájának centrumában azok a fórumok és viták állnak, amelyeken az ország legismertebb és legbefolyásosabb politikusai vesznek részt, például pártelnökök, miniszterek, ex-kormányfők, polgármesterek, évente általában négy személyiség. Az előadások és viták nyilvánosak, szinte minden esetben nagy közönség előtt zajlanak, és nemcsak politológus hallgatók vesznek részt rajtuk, hanem tanárok és diákok az Egyetem más karairól, sőt városi lakosok is. A politikusok szívesen tesznek eleget a meghívásoknak, több politikus már többször is a Citromfa vendége volt. A szervezők ügyelnek arra, hogy a vendégek sora a politikai paletta minden színét kiadja, hogy különböző politikai oldalak és irányzatok képviselői legyenek jelen a Citromfán. S hogy kik voltak a Citromfa vendégei? Az alábbi bő válogatás sokat elárul a Műhely munkájáról, sikeréről és elismertségéről: Áder János, Ágh Péter, Bárándy Péter, Boross Péter, Csurka István, Dávid Ibolya, Deutsch Tamás, Fodor Gábor, Giczy György, Gusztos Péter, Herényi Károly, Horn Gyula, John Emese, Káli Sándor, Kóka János, Kuncze Gábor, Lendvai Ildikó, Magyar Bálint, Orbán Viktor, Pető Iván, Pokorni Zoltán, Torgyán József, Újhelyi István.


Egy vitára invitáló plakát

 

 

ARGUMENETUM

Az ArguMEntum, a Citromfa Politikai Műhely időszaki kiadványa, amelyet a Műhelyben dolgozó politológus hallgatók szerkesztenek. A lapnak nincs szigorú megjelenési rendje, de évente mindig több szám kerül kiadásra. Az ArguMEntum cikkei aktuális politikai és közéleti témákat mutatnak be, de az újság teret biztosít a elemző írásoknak is. A lap cikkeit a diákok írják, de tanárok is szoktak publikálni az ArguMEntumban.

 

 

 

Politikatudományi Intézet, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting