Home Oktatók
Zárug Péter Farkas

 

Dr. Zárug Péter Farkas

 

egyetemi adjunktus

 

TDK felelős

 

 

Politikatudományi Intézet

B/2. épület II. em. 215. sz.

Tel: (46)565-111/2328 mellék

Fogadóóra: kedd 9.00-10.00

B/2. 215. szoba

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

1993-ban kerültem hallgatóként a Miskolci Egyetemre, ahol negyedéven a Bölcsész Kar kiemelt ösztöndíjasaként, majd ötödéven köztársasági ösztöndíjasként 1998-ban kitűnő eredménnyel szereztem politológusi diplomát. Akkori tanszékvezetőnk Dr. Kovács Sándor és a szociológia tanszék vezetője Dr. pokol Béla javaslatára kezdtem el az oktatást demonstrátorként már 1997-ben, 1998-tól pedig főállású oktatóként tanársegédi besorolással, 2007-től pedig egyetemi adjunktusként oktatok. Óraadóként oktatok a Berzsenyi Dániel Kommunikációs Főiskola, valamint a Pécsi Jogtudományi Egyetem budapesti kihelyezett tagozatán, intézményi kommunikátor és jogi aszisztens szakokon. Egyetemi munkám mellett országgyűlési szakértőként, tanácsadóként és politikai elemzőként is dolgozom.

 

Kutatás

 

Főbb kutatási területeim a magyar közpolitika és a rendszerváltozás, a magyar média és politika világa,valamint disszertációm témája az MTA politikatörténete és a tudós politikusi beszédmód/ok. Az említett témákban publikáltam tanulmányokat, cikkeket és aktuális elemzéseket írok több napi és heti lapban. (Lsd. publikációs lista) PhD. fokozatom megszerzése eljárás alatt áll.

 

Tanítás

 

A BA képzés és az MA képzés keretében több tárgyból tartok előadásokat és vezetek szemináriumot, a média szakirány felelőseként gyakorlatokat is szervezek mind az országgyűlésbe, mind valamely országos médium látogatására, munkájának megismerésére. Aktuális félév óráinak tematikái itt megtalálhatóak.

 

Témavezetés

 

A hagyományos egyetemi és a BA, illetve az MA képzés keretében elsősorban a magyar közpolitika, önkormányzatiság, valamint a média szakirány témáiban fogadok szakdolgozatot. Ezek lehetnek elméleti és empirikus munkák. Az érdeklődő hallgatókkal a konkrét témát személyesen beszélem meg.

 

 

Szakmai közélet

 

Tagja vagyok az MTA Politikatudományi Társaságának, az MTA Hungarológiai Társaságának, ahol a 2011-es konferencia szervezőbizottságának munkájában is részt veszek. 1998-tól, 10 éve vagyok a Magyar Országgyűlés- korábban állandó, ma külsős - szakértője. Országos médiumokban politikai elemzőként szerepelek. A tanszéken a TDK feladatok szervezését látom el.

Politikatudományi Intézet, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting