Home Oktatók
Csizmadia Ervin

 

 

Dr. Csizmadia Ervin

 

egyetemi docens

 

szakfelelős

 

 

Politikatudományi Intézet

B/2. épület I. em. 101. sz.

Tel: (46)565111/2360 mellék

Fogadóóra: szerda: 10.30-12.00

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

1998 óta – egy rövid időszakot leszámítva - Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetében oktatok. Sokféle tantárgyat oktattam és viszonylag nagy helyismeretre tettem szert. Szeretek oktatni, s nem csak azért, mert oktatni alapjában véve jó, hanem azért is, mert hiszek abban, hogy a tanítás a leghatékonyabb módja az ismeret- és – talán furcsán hangzik – magatartásközvetítésnek. Szeretnék segíteni fiatal, reménybeli kollégáknak abban, hogy professzionális politikatudóssá, politikai elemzővé váljanak.

 

Kutatás

Fő érdeklődési területem a parlamentarizmus, a pártrendszer, illetve a globális politikából a nemzetközi politikai és társadalmi hálózatok témája. Úgy vélem, hogy a hálózatelmélet segítségével átfogóbb és pontosabb magyarázatot kapunk a politika jelenségeire, mint az ún. atomizált elméletek segítségével. 1995 óta publikálok könyveket, az elmúlt 13 évben 9 könyvem jelent meg. Ezek közül vannak politikatörténeti jellegűek, de az utóbbi években határozottan a politikaelmélet témái, illetve a politikatudomány és -elemzés műfajelmélete izgat.

 

Tanítás

A Miskolci Egyetemen jelenleg szerdánként oktatok két témakörben: az egyik a Pártok és pártrendszerek téma, a másik (egy speciálkollégium) a Politikai személyiségek címet viseli. Miskolc mellett oktatóként dolgozom a Zsigmond Király Főiskolán, Budapesten.

A tematikák és a tantárgyakhoz kapcsolódó oktatási anyagok itt olvashatók.

 

Szakmai közélet

Tagja vagyok az MTA Politikatudományi Bizottságának. 2002 és 2007 között tagja voltam az OTKA társadalomtudományi kollégiuma kuratóriumának. Ugyancsak 2002 óta tagja vagyok a Magyar Politikatudományi Társaság Elnökségének. Főszerkesztője vagyok a Politikatudományi Szemlének. Szakmai-elemzői közéleti tevékenységem fontos színtere az általam – 2002-ben – alapított Méltányosság Politikaelemző Központ, amely professzionális politikaelemző cég. Honlapja itt érhető el: www.meltanyossag.hu

Politikatudományi Intézet, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting