Home Oktatók
Kovács Sándor

 

Dr. Kovács Sándor

 

egyetemi docens

  

Politikatudományi Intézet

B/2. épület I. em. 113. sz.

Tel: (46)565-111/2360

Fogadóóra: szerda 16.00-17.00

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

1983 óta dolgozom a Miskolci Egyetemen. Alapító tagja voltam a Politikaelméleti, majd Politológia, illetve Politikatudományi Tanszékeknek, majd ez utóbbi vezetője (1996-2001).  Korábban a Magyar Külügyminisztérium IX. Területi Főosztályán dolgoztam. 2003-tól oktatok a Nyíregyházi Főiskola Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékén is. Munkásságom elismeréseképp kétszer nyertem el az Alterra-díjat (1997; 2000). A Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetében elsősorban a nemzetközi kapcsolatokkal és a diplomáciával összefüggő tárgyak oktatását végzem.

 

Kutatás

 

Fő érdeklődési területem a nemzetközi kapcsolatok és az orientalisztika, a kettő összekapcsolásával írtam, illetve védtem meg egyetemi doktori és kandidátusi értekezésemet. Ezt követően 24 tudományos kongresszuson tartottam előadást, köztük négyet külföldön, több mint 50 publikációm jelent meg, közülük több idegen nyelven.

 

Tanítás

 

A BA képzés és a hagyományos ötéves képzés keretében tartok előadásokat elsősorban a diplomáciai protokoll és etikett témakörében. A tantárgyat a Miskolci Egyetemen dolgoztam ki még a kilencvenes években, és ma már több magyar egyetem, illetve főiskolán tanítják az időközben elkészült tankönyv alapján, melynek lektora voltam. Ezenkívül vezetek szemináriumokat is.

 

Témavezetés

 

Elsősorban a nemzetközi kapcsolatok és az orientalisztika – ezen belül is a Közel-Kelet- témakörében fogadok szakdolgozatokat. Ezek lehetnek elméleti és / vagy empirikus munkák. Az érdeklődő hallgatókkal a konkrét témát személyesen beszélem meg.

 

Szakmai közélet

 

1995-2001 között a Miskolci Egyetem Bölcsész- és Társadalomtudományi Közlemények Szerkesztő Bizottságának titkára voltam, illetve az MTA Miskolci Akadémiai Bizottsága Politológiai Munkabizottságának alapító tagja és elnöke, jelenleg a Politikatudományi Munkabizottság tagja.

 

Önéletrajz, publikációk

 

Részletes önéletrajzom és publikációs listám itt elérhető.

 

 

 

Politikatudományi Intézet, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting