Home Oktatók
Juhász Tamás

 

 

Juhász Tamás

 

 

1997. évben – Közgazdasági Szakközépiskola elvégzését követően – nyertem felvételt a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Politológia Szakára. Negyedéves politológusként párhuzamos képzés keretében az egyetem jogász hallgatója lettem. 2011. évben mérlegképes könyvelői képesítést szereztem.

 

Kutatás

Bölcsész hallgatóként nemzetközi vonatkozással bíró fő kutatási területem a globalizáció volt. Szerencsésnek tarthatom magam, ugyanis az 1990-es évek második felében – tanulmányaim folytatásával egyidőben – számos nagyhatású szerző, még napjainkban is a figyelem középpontjában álló globalizációs elmélete jelent meg, amelyeket megjelenésüket követően azonnal megismerhettem és a tőlük nyert információkat és elgondolásokat hasznosíthattam. A globalizáció jelenségéről és egyes összefüggéseiről végül TDK dolgozatot készítettem.

 

Hazai vonatkozású elméleti tárgyú érdeklődésem középpontjában a magyar politikai bal- és jobboldal történetének feltárása, jelentéstartalmának változása, a politikai oldalak társadalmi összetételének és gyökereinek kutatása állt.

 

A Bölcsész Kar Politológia Szakát elvégezve továbbra is szilárdan fennáll az előbb említett témák iránti érdeklődésem, de már csak hobbi szintjén.

 

A Miskolci Egyetem Jogi Karának elvégzését követően adó- és pénzügyi jogi területen helyezkedtem el. Ennek megfelelően elméleti munkásságom is (lásd a mellékelt publikációs listát) ezen területekhez kapcsolódik, bár alapvetően gyakorlati jogásznak tartom magam.

 

Tanítás

2004. évtől rendszeresen tanítok felnőttoktatásban. Az oktatott tantárgyaim elsősorban közigazgatási-, polgári-, és munkajogi jellegűek.

2009. évtől a Miskolci Egyetem Politikatudományi Karának megbízott oktatója vagyok. Az egyetemen az elmúlt években közigazgatás- és adójogi tárgyú tantárgyakat oktattam.

Az önéletrajzom és a publikációs listám.


Politikatudományi Intézet, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting